Η Ελληνική κουζίνα

28 Απριλίου, 2023

Αναγνωρίζουμε ως ελληνικό το φαγητό που ορίζει η γευστική μας μνήμη.

Ελληνική κουζίνα είναι η συλλογική μας μνήμη, που απαρτίζεται από ένα κράμα ανθρώπων, ιστορίας και πολιτισμών.

Ένα παραδοσιακό πιάτο κουβαλάει θύμισες, αντανακλά τον τόπο και τον χρόνο, την φρεσκάδα της πρώτης ύλης, τα βότανα, το ελαιόλαδο, τις γεύσεις και τα ερεθίσματα που μας μεγάλωσαν και αυτά που διδασκόμαστε όλοι ασυνείδητα από πολύ μικρή ηλικία. Αυτό μεταφέρουμε στα πιάτα μας. Ακολουθεί η γνώση και η μεθοδολογία.

Ωστόσο το φαγητό δεν είναι μια φωτογραφία παγωμένη στον χρόνο, αλλά μια συνεχής εξέλιξη στο χρόνο. Για να αλλάξει και να βελτιωθεί το κλασικό απαιτείται βαθιά γνώση, που αποκτάται με τα χρόνια, απλοποιώντας τις διαδικασίες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και υλικά με αποτέλεσμα να εξυψώνεται ακόμα περισσότερο η γεύση. 

Με βαθιά γνώση για τα προϊόντα της γης, με σύγχρονες αναζητήσεις αλλά και σεβασμό στην γνησιότητα της ελληνικής κουζίνας επιδιώκουμε ξεκάθαρες γεύσεις που αντλούν τη δύναμή τους από την ποιότητα και την απλότητα της πρώτης ύλης.

Close
Close